Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

El CRAI Bibliotea Pavelló de la República col·labora en el projecte MEMÒRIAesquerra.cat

Deixa un comentari

El mes de juliol de l’any 2007 es va iniciar un ambiciós projecte de recuperació de la memòria històrica impulsat per la Fundació Josep Irla i que porta per nom  MEMÒRIAesquerra.cat.

Té per objectiu referenciar les personalitats, publicacions, entitats i  fets més rellevants relacionats amb els més de 80 anys d’història d’Esquerra Republicana de Catalunya.

esquerra

El projecte, des que es va inaugurar,  ha continuat ampliant-se periòdicament fins assolir 137 entrades corresponents a les biografies dels principals dirigents d’Esquerra del període republicà  i, actualment, l’hemeroteca dóna accés a 48 títols editats des dels anys 30 fins a l’actualitat, incloent publicacions del període franquista i altres d’editades a l’exili mexicà, francès i també a la clandestinitat.

El CRAI de la Universitat de Barcelona va signar un conveni de col·laboració amb la Fundació Josep Irla per tal de digitalitzar diverses revistes publicades per Esquerra Republicana de Catalunya i que es troben en els fons del CRAI Biblioteca Pavelló de la República.

Altres entitats i particulars que han col:laborat amb la digitalització de les seves col·leccions són: l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià (Monestir de Poblet), l’Arxiu Nacional de Catalunya, la Biblioteca de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer  i Albert Roqué i Fíguls.

Per tal d’ampliar i millorar aquest lloc web es convida a tothom a participar-hi. Es poden fer arribar dades (biografies, fotografies, documents…) de qualsevol persona vinculada a la història d’Esquerra.

Tota la informació recollida, de lliure accés, ha de servir per a les persones que estiguin interessades en la feixuga tasta de recuperació de la memòria històrica. Des del nostre blog els desitgem molta sort!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.