Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Nou Centre d’Interpretació Lluís Companys

Deixa un comentari

companysEl passat mes de juliol es va obrir al públic l’espai museístic dedicat a la figura de Lluís Companys, ubicat al Tarròs, municipi de Tornabous a l’Urgell, poble natal de qui fou president de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1933 i 1940.

El Centre d’Interpretació Lluís Companys impulsat per la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tornabous, amb un disseny modern i multifuncional, té un total de 353 metres quadrats i compta amb un espai destinat a una exposició permanent dedicada a la figura, obra i època de Lluís Companys. L’exposició  està formada per plafons explicatius, un espai de projecció d’audiovisuals, vitrines amb documents didàctics i itineraris dels llocs més significatius de la vida del president.

El projecte del centre també preveu una biblioteca Lluís Companys, amb un recull dels principals llibres existents sobre la seva persona, i un centre d’interpretació visual, que es podria visitar virtualment, des de casa, amb connexió a Internet.

El CRAI Biblioteca Pavelló de la República hi ha col·laborat amb la reproducció digital de nombrós material:  premsa (El Be Negre, Mundo Gráfico, Catalunya…), documentació d’arxiu (cartes, relació de detinguts al vaixell Uruguai) , cartells ( El President Companys ha parlat…., Catalunya: consigna donada per sa excel·lencia el president de Catalunya Lluis Companys), un banderí del govern de la Generalitat de la nostra col·lecció…

Ens congratulem per aquesta iniciativa que honra la figura del president Companys, el qual davant d’unes situacions extremes, va saber mantenir-se ferm en les seves conviccions en favor de la democràcia, la catalanitat i la justícia social, fins al final.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.