Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Biblioteca-Arxiu Petro Nuez: preservant la memòria de l’esperantisme català

Deixa un comentari

Comencem el primer post de l’any amb una crida solidària: La Biblioteca-Arxiu Petro Nuez (BAPN), que recull més de 100 anys d’història esperantista,  necessita una remodelació a fons: els calen prestatgeries noves i equipament informàtic per catalogar els fons, abans no es perdi una part fonamental de la història esperantista de Catalunya.

esperanto

La BAPN compta amb un fons de més de 3.000 llibres, i amb diverses col·leccions de revistes i publicacions periòdiques, a més de material pedagògic, cartells de congressos i els arxius de l’Associació Catalana d’Esperanto i del Centre d’Esperanto de Sabadell.

Els fons s’ha anat enriquint a través de donacions i llegats de destacats esperantistes catalans com el mateix Petro Nuez, que dóna nom a la biblioteca-arxiu, Delfí Dalmau, Manel Casanoves i Casals, Frederic Pujulà i Vallès, Jaume Grau i CasasRamon Fernández Jurado, Lluís Armadans, etc.

Tots aquests llibres, publicacions periòdiques i fons documentals, de gran valor per a la història del moviment esperantista català, necessiten un espai adequat del que ara no disposen.

Per tal d’aconseguir els fons necessaris han presentat un projecte a VERKAMI, curiosament un neologisme creat a partir dels mots en esperanto verko, obra artística/literària, i ami, estimar, que es pot traduir per estimar la creació artística), a la recerca de mecenes internacionals.

Us recordem que al CRAI Biblioteca Pavelló de la República tenim, entre els nostres fons d’arxiu, llibres i revistes informació sobre el tema que us pot interessar!

Us animem a col·laborar en la remodelació de la Biblioteca-Arxiu Petro Nuez per no deixar que el patrimoni esperantista de Catalunya es malmeti!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.