Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Google Acadèmic: una eina útil per als investigadors

Deixa un comentari

El passat mes de desembre al blog de l’Observatori de la Recerca (OR-IEC) vam llegir un post que ens va semblar molt interessant. Parlava sobre quins són els investigadors catalans més citats segons Google Scholar Citations.

Comentaven que el Laboratorio de Cibermetría del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) havia presentat la segona edició del Ranking of scientists in Catalonian Institutions according to their GSC public profiles. Les dades van ser recollides per generar un rànquing de 2.500 investigadors catalans ordenats segons el seu Índex H a Google Scholar Citations, amb l’objectiu de potenciar la creació de perfils públics d’investigadors com a font alternativa a les bases de dades tradicionals de citacions com el Web of Science i Scopus.

google

Per si encara no coneixeu el Google Scholar o Google acadèmic us podem dir que es tracta d’una eina gratuïta, ràpida i fàcil d’utilitzar per impulsar l’impacte de les investigacions publicades.

Les cites a Google Acadèmic permeten que els autors facin un seguiment de les citacions dels seus articles. És ràpid de configurar i fàcil de mantenir. Pots comprovar qui cita les teves publicacions, crear gràfics de les cites i calcular estadístiques de les teves cites  i s’actualitzen automàticament. Pots afegir també grups d’articles relacionats. La presència d’errades i buits a la font d’informació es pot comunicar als administradors de manera ràpida per correu electrònic.

El teu perfil  pot ser públic perquè aparegui als resultats de Google Acadèmic quan els usuaris busquin el teu nom.

A més permet buscar bibliografia especialitzada fàcilment. Es poden realitzar cerques a múltiples disciplines i fons d’informació: llibres, articles, tesis… trobar documents acadèmics, resums, cites… Té com a avantatge que pots buscar a diverses fons des d’un sol lloc i els resultats de les cerques s’ordenen per rellevància.

Creiem que pot resultar una eina molt útil per ampliar nous horitzons!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.