Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Homenatge al President Companys

Deixa un comentari

companys blogLluís Companys i Jové fou President de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1933 i 1940, durant la Segona República espanyola. Va ser afusellat pel règim franquista en un dels fossars del Castell de Montjuïc el dia 15 d’octubre de 1940.

Amb motiu de la commemoració del 75è aniversari d’aquest assassinat, el CRAI Biblioteca Pavelló de la República ha volgut sumar-se a l’homenatge a la figura del President amb la revisió i posterior actualització del recurs web que vam elaborar ja fa uns quants anys, on recollíem nombrosa documentació (material d’arxiu, cartells, adhesius, bibliografia i publicacions periòdiques) sobre Companys dipositada als nostres fons.

Aprofitem per recordar-vos també que podeu visitar l’espai museístic dedicat a Lluís Companys, ubicat al Tarròs, municipi de Tornabous a l’Urgell, el seu poble natal. En un post del nostre blog us vam parlar d’aquest Centre d’Interpretació Lluís Companys impulsat per la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tornabous.

Perquè mai oblidem seguirem reivindicant la figura del President!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.