Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

L’antiga fàbrica Oliva Artés del Poble Nou

Deixa un comentari

oliva
El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) ha obert recentment una nova seu a l’antiga fàbrica Oliva Artés, situada al carrer Espronceda número 142, al districte del Poblenou.

Aquest espai taller és un projecte d’Hàbitat Urbà en col·laboració amb l’Institut de Cultura de Barcelona.

A principis del segle XX, l’Oliva Artés va ser una de les fàbriques més prolífiques del Poblenou,  es dedicava a la metal·lúrgia fent peces per a la indústria i, durant la Guerra Civil, va produir maquinària de guerra. Després d’una primera fase de rehabilitació ha passat a ser una nova seu del MUHBA orientada a explicar la societat contemporània i el llegat industrial del Poblenou.

El projecte Interrogar Barcelona. De la industrialització al segle XXI és el títol de l’exposició permanent que ens mostra 12 àrees temàtiques de la societat contemporània explicades a través de plafons informatius, fotografies i objectes que van des d’una màquina de cosir a un automòbil i que ens parlen dels grans canvis que ha experimentat la ciutat.

oliva_2Precisament per aquest projecte Mediapro ha elaborat un audiovisual, impulsat pel mateix MUHBA, sobre l’evolució urbanística de Barcelona en el qual es poden veure diverses imatges sobre els bombardeigs a la ciutat i les conseqüències que van tenir reproduïdes dels fons del CRAI Biblioteca Pavelló de la República.

Fins al proper mes de desembre es pot veure l’exposició temporal anomenada Interrogar l’eix de Pere IV que reuneix iniciatives per repensar aquesta zona en transformació contínua. Hi participen universitats, veïns i estudis d’arquitectura que volen aportar materials que generin interrogants i que ajudin a plantejar el futur d’aquest eix.

Desitgem que la iniciativa del Museu d’Història de Barcelona, amb qui col·laborem assíduament, sigui tot un èxit!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.