Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Nou fons personal al CRAI Biblioteca Pavelló de la República

Deixa un comentari

Acabem d’inventariar i catalogar un nou fons personal que passarà a formar part del CRAI Biblioteca Pavelló de la República. Es tracta del fons Família Riera i Pararols, cedit per Pere Riera Obiol,  i que consta de tot un seguit de documentació del seu avi Francisco Riera i Soler, el seu pare Josep Riera i Pararols i el seu oncle Pere Pararols i Riera.

El document que pertany a l’avi és un passaport col·lectiu -emès per la Delegació d’Ordre Pública de Girona el 5 de setembre de 1938- a nom de diverses persones que han d’anar a veremar al sud de França. A banda de Francisco Riera, hi ha un nen de 12 anys, jornaler, i tres dones, una d’elles de 10 anys, totes elles de professió “sus labores”.

El material de Josep Riera i Pararols està relacionat amb la seva participació a la Guerra Civil com a soldat de l’exèrcit franquista. Consta de diversos certificats de la Falange Española Tradicionalista y de las JONS que acrediten que va servir  en diferents unitats i d’una funda de roba del Ejército Español per a guardar-hi la “Cartilla Militar de Tropa”.

La documentació de Pere Parerols i Riera té relació amb uns terrenys que posseïa a la localitat d’Arenys de Mar -que va haver de  cedir a l’ajuntament per a l’ampliació de la carretera de Madrid a França- i amb el pagament d’un Impost de Guerra per ordre del Comité de Milícies Antifeixistes d’Arenys de Mar.

El fons s’ha incorporat a la subsèrie Fons Personals Diversos i es troba ja a disposició dels investigadors. Es pot consultar a través de l’inventari que trobareu al Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona i també a la pàgina web de la nostra biblioteca i al catàleg del CRAI.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.