Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

L’Exposició Universal de Barcelona de 1929 al CRAI Biblioteca Pavelló de la República

1 comentari

L’Exposició Internacional de Barcelona va tenir lloc del 20 de maig de 1929 al 15 de gener de 1930. Promoguda per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, es va celebrar a Montjuïc i va significar un gran desenvolupament urbanístic per la ciutat.

L’exposició tenia l’objectiu de donar a conèixer els nous avenços tecnològics i projectar la imatge de la indústria catalana a l’exterior.  També tenia la voluntat de situar Barcelona en el mercat comercial internacional després de la crisi que havia suposat la Gran Guerra i volia resoldre, en part, el greu problema de desocupació de la immigració que arribava a la ciutat.  El 19 de maig de 1929 va ser inaugurada pel rei Alfons XIII amb l’assistència del dictador Primo de Rivera i nombroses personalitats catalanes.

Al catàleg de la UB, sota l’epígraf Exposició Internacional de Barcelona (1929) podreu localitzar monografies i publicacions periòdiques com Diario oficial de la Exposición Internacional : Barcelona 1929 o Barcelona gráfica : gaceta oficial de la Exposición de Barcelona, moltes de les quals es poden consultar al CRAI Biblioteca  Pavelló de la República, així com  una col·lecció de 14 cartells cedits per Núria Ordóñez de la Torre i dels quals us vam parlar fa uns dies en un post del nostre bloc. També localitzareu documentació  als fons d’arxiu, especialment als fons AG i F-DH.

Us mostrem en un taulell del nostre Pinterest bona part de la documentació sobre l’Exposició Internacional de Barcelona del 1929 que custodiem al CRAI Biblioteca del Pavelló de la República.

Esperem que us agradi !!

expo_29_pinterest

One thought on “L’Exposició Universal de Barcelona de 1929 al CRAI Biblioteca Pavelló de la República

  1. Retroenllaç: Mies Van der Rohe i Alemanya a l’Exposició Internacional de 1929 de Barcelona | Blog de la Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.