Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Nova incorporació de material per a la Fonoteca Digital del CRAI Biblioteca Pavelló de la República

Deixa un comentari

Després de dos anys de feina hem acabat la migració de les cintes de casset del nostre fons. S’ha passat de format analògic a format digital utilitzant un conversor i un programa específic per transformar les cintes a mp3.

Segurament hi haurà algun dels nostres lectors que no ha utilitzat mai aquest tipus de suport. La casset (del francès cassette, “capseta”), també anomenada cinta de casset, és un suport d’emmagatzematge de dades magnètic i analògic. Una cinta magnètica que s’utilitza per enregistrar i reproduir so.  Molt popular a partir dels anys 60, era un sistema molt econòmic que avui en dia ha quedat obsolet amb el predomini del món digital.

Al nostre fons d’arxiu teniem gairebé tres-centes cintes amb discursos, cançons, entrevistes, etc. que volíem conservar i es per això que es va endegar aquesta tasca que forma part del projecte de Fonoteca Digital que el CRAI Biblioteca Pavelló de la República va iniciar amb la col·lecció Pegaso: memòria obrera, un recull de 59 entrevistes realitzades als treballadors de la fàbrica PEGASO (ENASA), que va ser incorporada a la Memòria Digital de Catalunya.

Aprofitant aquesta conversió s’ha acabat de fer la catalogació del material que podeu trobar en la seva totalitat al nostre catàleg.

Els fons inclouen principalment entrevistes d’exiliats i militants de partits polítics, la col·lecció d’entrevistes festes per la professora Mary Nash per al projecte: Família a la Catalunya dels anys 30,  i d’altres com per exemple a treballadors de la Espanya Industrial. També podeu trobar mítings, conferències, col·loquis sobre la Guerra Civil, cançons de lluita, propaganda electoral, etc.

Esperem que tot aquest material us pugui ser d’utilitat per a treballs i investigacions, i que en un futur es trobi integrat també a la Memòria Digital de Catalunya dins el conjunt de la nostra Fonoteca Digital!

cassettes_pave

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.