Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Un nou fons personal al CRAI Biblioteca Pavelló de la República

Deixa un comentari

No és la primera vegada que us parlem de la incorporació d’un fons personal al nostre arxiu. Són moltes les persones que han cedit materials amb la voluntat de posar-los a disposició dels investigadors perquè puguin ser utilitzats per als seus estudis.

En aquesta ocasió, Lourdes Prades, del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República,  ha cedit al nostre arxiu documentació de la seva família, molt concretament del seu pare Enric Prades Boquera, mort el 28 de febrer de 2015. Els documents s’han incorporat al Fons FP. Sèrie Fons Personals. Subsèrie Fons Personals diversos (Enric Prades Boquera).

El fons Enric Prades Boquera consta  de:

  • papers personals diversos: una llibreta d’estalvis de la Caixa de Pensions de l’any 1944; la seva cartilla militar -dins d’una funda de roba- emesa a Barcelona el 1951; una notificació del Negociado de Reemplazo y Atenciones de l’Ajuntament de Barcelona, conforme se’l declara soldado útil de todo servicio; etc.
  • documentació relacionada amb la seva vida laboral: una autorització del Negociado de Beneficencia – Trabajo de Menores de l’Ajuntament de Barcelona perquè el menor Enric Prades pugui treballar d’aprenent; diverses cartilles sanitàries emeses per l’Instituto Nacional de Previsión els anys 1944, 1953 i 1959; contractes de treball acompanyats de certificats de bona conducta; etc.
  • altra tipus de documentació, com ara un programa de mà del Teatre Poliorama de l’any 1949.

El CRAI Biblioteca del Pavelló de la República també custodia el fons personal de Josefina Boquera Campo, mare d’Enric Prades Boquera. Podeu consultar l’inventari a Fons FP. Sèrie Fons Personals. Subsèrie Fons Personals diversos (Josefina Boquera Campos).

Aprofitem per recordar-vos que totes aquelles persones que disposin d’aquests tipus de material i que vulguin fer-ne donació seran molt benvingudes al nostre arxiu!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.