Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Exposició al Museu Marítim de Barcelona amb la participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

activitat960Ahir, dijous 18 de febrer, es va inaugurar l’exposició que porta per títol Atureu el vaixell! Els atacs a la marina mercant espanyola durant la Primera Guerra Mundial (1914-1918), organitzada pel Museu Marítim de Barcelona amb motiu del recent centenari de l’esclat de la Primera Guerra Mundial.

L’exposició mostra com, tot i la seva neutralitat, l’Estat espanyol es veié implicat a la guerra i en especial la seva marina mercant. Més de 80 vaixells mercants espanyols van ser enfonsats pels submarins alemanys, que consideraven que en transportar determinades mercaderies, ajudaven l’economia de guerra dels aliats. Van morir uns 300 mariners.

Les batalles navals  van tenir un pes destacat durant la Gran Guerra tot i no ser un dels seus episodis més coneguts. Es parla de la guerra de comerç utilitzada per ofegar l’economia dels enemics amb una arma que es va desenvolupar  al llarg del conflicte: el submarí.

cobertes_localsL’exposició mostra objectes de la col·lecció i l’arxiu del museu, i permet conèixer obres cedides per altres museus, arxius i institucions: com el Museo Naval de Madrid, el MNAC, la Filmoteca Espanyola o les imatges i vídeos cedits pel Bundesarchiv alemany, tot plegat amb l’objectiu de transmetre com era la guerra al comerç i      l’impacte que van tenir aquests fets en la societat de l’època.

El CRAI Biblioteca del Pavelló de la República ha col·laborat amb el prèstec d’un dels cartells de la nostra col·lecció que porta per títol Lo que españa debe a los amigos de “los nacionales” 1914-1918″.

Podeu visitar l’exposició a la renovada seu del Museu Marítim de Barcelona fins al 29 de maig de 2016. No us la perdeu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.