Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Exposició al MuVIM amb participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

republificha

El passat dia 11 de febrer es va inaugurar la darrera exposició del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat que porta per títol ‘La Modernitat Republicana a València. Innovacions y perviviències en l’Art Figuratiu (1928-1942)’ i que repassa les principals tendències artístiques del període republicà sense fer distincions polítiques entre bàndols.

La mostra té com a objectiu posar de relleu la complexitat del panorama polític, cultural i artístic en la València del període comprés entre 1928 i 1942 de forta efervescència creativa, amb especial referència als diversos llenguatges estètics de l’època i també posar a disposició de l’opinió pública i dels estudiosos el ric patrimoni documental i artístic custodiat per la Diputació Provincial de València.

Aplega gairebé 300 peces entre cartells, escultures, pintures i fotografies firmats pels artistes més destacats d’aquest període com  Josep Renau o Manuel Monleón.

El CRAI Biblioteca del Pavelló de la República ha participat en la mostra amb el préstec de diversos cartells originals: “Basta de izquierdas y de derechas: basta de egoismos capitalistas y de disciplina proletaria…”, “Todas las milicias fundidas en el Ejército Popular“, “Loor a los héroes!”, “Eat more Valencia oranges grown in Spain“, “Si cortáis los naranjos, arruináis la economía …“, entre d’altres.

L’exposició es podrà veure fins el dia 22 de maig de 2016. No us la perdeu!

Ja podeu consultar el magnífic catàleg d’aquesta mostra que, molt amablement, ens ha fet arribar el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat. Moltes gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.