Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Exposició sobre el 50è aniversari de la Caputxinada a la Biblioteca de Ciències Socials de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

El passat dia 8 de març es va inaugurar l’exposició A 50 anys de la Caputxinada a la Biblioteca de Ciències Socials de la Universitat Autònoma de Barcelona amb motiu del 5oè aniversari de la reunió clandestina per a la constitució del SDEUB 50anyscaputxinada_cartell (Sindicat Democràtic d’Estudiants de la Universitat de Barcelona), al Convent dels Caputxins de Sarrià a Barcelona.

Era el dia  9 de  març de 1966 i la reunió es va allargar dos dies més a causa del setge i posterior assalt de la policia.

L’exposició, de base bibliogràfica, fa una extensió temàtica cap a tot el moviment universitari en lluita contra la dictadura franquista. Reprodueix alguns dels elements del Convent dels Caputxins de Sarrià de Barcelona, amb dibuixos fets a partir de les fotografies de Guillem Martínez que mostren els principals ítems de l’emblemàtica reunió.

Conté també una selecció de documents diversos procedents  del  CRAI Biblioteca del Pavelló de la República de la Universitat  de Barcelona, el Centre Documental de la Comunicació (CEDOC), la Biblioteca de la Comunicació i Hemeroteca General i altres documents propis del fons del Servei de Biblioteques de la UAB.

També s’hi mostra una relació detallada del professorat  represaliat, els noms dels assistents a la reunió (estudiants, professors, intel·lectuals, artistes) així com els noms dels frares caputxins més actius.

Un fons sonor acompanya la projecció d’un audiovisual en una pantalla d’ordinador. Es tracta del poema de Salvador Espriu Inici de càntic en el temple de 1965. Va ser vinculat als fets de “La Caputxinada… Espriu hi va dir: “Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble.”

L’exposició presencial la podeu visitar a la Biblioteca de Ciències Socials. Edifici B. Planta 0 de la Universitat Autònoma de Barcelona a Bellaterra del  8 de març al 29 d’abril de 2016. De dilluns a divendres de 09:00 a 21:00 hores.

No us ho perdeu!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.