Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Nova publicació sobre la caricatura mèdica a la premsa satírica catalana de primer quart del segle XX amb imatges dels fons del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

doctorAcaba de sortir publicat el  llibre És greu, doctor? : la caricatura a les revistes satíriques catalanes de principi del segle XX que presenta una selecció de més de dues-centes caricatures de temàtica mèdica, publicades durant el primer quart del segle XX en les principals revistes satíriques catalanes: La Campana de Gràcia, l’Esquella de la TorratxaCu-Cut!, Picarol, la Cuca Fera i Papitu.

Totes les imatges estudiades procedeixen directament dels originals que es troben al CRAI Biblioteca del Pavelló de la República.

Els autors Begonya Torres i Gallardo (Barcelona, 1960), professora titular d’Anatomia i Embriologia humana i Ferran Sabaté i Casellas (Barcelona, 1951), metge pediatra i professor d’Història de la Medicina, ambdós en actiu a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, asseguren que des de l’antiguitat la humanitat ha evidenciat un interès per fer broma al voltant del món de la malaltia i dels professionals de la salut, sobretot els metges són protagonistes de nombrosos refranys, dites o acudits irònics.

Amb l’aparició de la premsa satírica al nostre país, la representació gràfica dels acudits relacionats amb el món de la medicina tingueren molta rellevància i és per això que han volgut fer aquest exhaustiu recull a partir de les imatges de les revistes que es troben al nostre fons de publicacions periòdiques.

Des del nostre blog volem felicitar els autors de l’obra per la feina feta. Han estat moltes hores les emprades en recollir tot aquest material gràfic del qual us mostrem un parell d’exemples:

Us recomanem la lectura d’aquest llibre,  segur que us farà passar una bona estona!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.