Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Exposicions i activitats sobre l’Olimpiada Popular amb la participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

cartell_1422

Amb motiu del 80è aniversari de la celebració de l’Olimpíada Popular que s’havia d’inaugurar a Barcelona el 19 de juliol de 1936 el CRAI Biblioteca del Pavelló de la República, que custodia documentació sobre aquest esdeveniment com cartells, segell, programa de mà en diverses llengües, fotografies i notícies a diverses publicacions periòdiques, ha col·laborat en exposicions i activitats commemoratives diverses.

En un post anterior d’aquest blog vam parlar sobre la història de l’Olimpíada i també sobre l’exposició Olympics and Politics Barcelona/Berlin 1936 organitzada pel Vera and Donald Blinken Open Society Archives de Budapest que es va poder veure fins el passat 10 de setembre i on es reflexionava sobre com aquests esdeveniments esportius internacionals van adquirir una forta significació política.

També vam fer menció de la mostra Barcelona 1936: l’Olimpíada que no fou. 80è aniversari organitzada per l’Estadi Olímpic Lluís Companys amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i del Museu Olímpic través de l’Open Camp, primer camp del món dedicat a l’esport.

El CRAI Biblioteca del Pavelló de la República ha col·laborat amb aquests interessants projecte amb l’assessorament documental inicial i amb la reproducció de diversos cartells, segells i material d’arxiu del nostre fons com per exemple el cartell “Olimpiada popular : Barcelona 22-26 de juliol = Olimpiada popular, 22-26 julio = Olympiade populaire, 22-26 juillet = Volks olympiade, 22-26 juli = peoples’ olympiad, 22-26 july”

Afegir també que TV Globo del Brasil va contactar amb nosaltres per localitzar i seleccionar documentació relacionada amb l’esdeveniment. Ens van demanar materials diversos : cartells, segells, documents d’arxiu i van venir a filmar a la biblioteca. El resultat és un documental que porta per títol Conheça a história das Olimpíadas Populares em 1936 que es va emetre pel canal Esporte Espetacular el passat dia 6 de juliol i que podeu veure al web del canal.

Per últim el suplement RAR del 12 de juny de 2016 del diari ARA, va ser dedicat als Jocs Olímpics en el qual es reprodueix un cartell i l’himne creat per a l’Olimpíada Popular de Barcelona de 1936, amb lletra de Josep Mª de Sagarra i música de Hanns Eisler.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.