Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Exposició “Això em va passar. De tortures i d’impunitats 1960-1978” al Born CCM amb participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

torturaEl Born Centre de Cultura i Memòria  presenta l’exposició “Això em va passar” De tortures i d’ impunitats 1960-1978,  que es podrà veure del 27 de setembre de 2016 fins al 8 de gener de 2017 a l’espai Dalmau i que està dedicada a les tortures i impunitats exercides per qüestions polítiques en comissaries i centres de detenció durant l’etapa final de la dictadura franquista.

La tortura va ser una pràctica sistemàtica acceptada per les autoritats, expressió de la violència política del règim franquista, que es va seguir practicant durant els anys de la transició a la democràcia.

La mostra proposa un recorregut per una vintena de panells que marquen un itinerari que combina explicacions de caràcter històric, jurídic o social amb relats o descripcions de les pràctiques exercides per diversos cossos policials franquistes.

S’han recuperat testimonis  que van patir en primera persona aquest tipus de pràctiques.

L’equip del comissariat el formen Javier Tébar, César Lorenzo i Jordi Mir.

El CRAI Biblioteca del Pavelló de la República ha col·laborat en la cessió de material divers que il·lustra la mostra, com diferents exemplars de la revista Fotos, una fotografia dels fets d’octubre de 1934, un cartell de Josep Morell o una fotografia en contra de la condemna a mort de Salvador Puig Antich.

No us la perdeu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.