Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Exposició La Guerra Civil a Caldes (1936-1939) amb col·laboració del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

ImprimirEl Museu Thermalia de Caldes de Montbui va inaugurar el passat dia 7 d’octubre l’exposició  que porta per títol La Guerra Civil a Caldes (1936-1939) comissariada per l’historiador Eduard Puigventós i que es podrà veure fins al proper dia 8 de gener de 2017.

La mostra és un recull de fotografies i documents dels efectes que va tenir la Guerra Civil sobre la vila de Caldes de Montbui, en una mirada que incorpora nombrosos testimonis orals dels anys de la guerra.

L’exposicó inclou monedes de Caldes de Montbui, atès que la vila va ser un dels municipis que es va afegir a les emissions monetàries oficials a través dels ajuntaments durant la Guerra Civil.

Una mirada al passat que incorpora nombrosos testimonis orals dels anys de guerra gràcies a dos grans projectes fets anteriorment:

El llibre Caldes de Montbui 1936 – 1939. Entre la il·lusió i el dol. Revolució i Guerra Civil, on es recullen nombroses entrevistes que podem sentir a l’exposició, i el documental Temps de Revolta 1936 – 1939, dedicat als records dels veïns més grans sobre la Guerra Civil.

El CRAI Biblioteca del Pavelló de la República hi col·labora amb la reproducció de diversos cartells de la nostra col·lecció, com ara: Defenseu-vos dels atacs aeris: els efectes del bombardeig aeri són molt més temuts que reals …, Per als germans del front, Dones treballeu, Ha llegado España, etc.

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha editat el catàleg que ofereix un complet recorregut pels continguts de l’exposició i que es completa amb un llistat de víctimes.

Esperem rebre’l ben aviat i posar-lo a disposició de tots els interessats.

Ja us avisarem!

Els comentaris estan tancats.