Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Col·leccions especials al nostre fons

Deixa un comentari

Avui us volem parlar de dues col·leccions especials del nostre fons que han estat incorporades a la pàgina de biblioteques personals del CRAI de la Universitat de Barcelona.

conrad vinader

Aquestes col·leccions especials estan formades a partir de les biblioteques particulars del professor Conrad Vilanou que ha exercit la seva tasca docent i investigadora en el si de la Universitat de Barcelona i del periodista Xavier Vinader. Arriben al CRAI a partir de la donació de la seva biblioteca personal i/o professional, per part d’ells mateixos i tenen interès per la seva especialització temàtica, a la vegada que ajuden a l’estudi de l’evolució del propi personatge.

Els fons patrimonials de la Universitat de Barcelona estan formats principalment  pel fons antic dipositat a la Biblioteca de Reserva i també pels fons d’arxius personals, i per les col·leccions bibliogràfiques, personals i temàtiques que tenen majoritàriament el seu origen en la donació de documents per part de persones i institucions amb projecció pública i amb una destacada vinculació amb la Universitat, i les col·leccions especials digitals.

La integració d’aquesta documentació en els fons de les biblioteques de la Universitat té com a objectiu principal oferir recursos per a la recerca, i com a objectiu addicional, ressaltar la vinculació de persones i fons amb aquesta institució.

Aquests llegats poden incloure diferents tipus de material (documents personals, correspondència, fotografies, biblioteques privades, etc.) que han estat escrits, reunits i utilitzats per una persona, una família o un organisme en l’exercici de les seves activitats i funcions, la qual cosa els fa molt interessants per a la investigació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.