Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

El Globus Vermell organitza visites commemoratives al Pavelló de la República

Deixa un comentari

Com ja us hem comentat en anteriors post del nostre blog enguany es commemora el 80è aniversari de la construcció de l’edifici del Pavelló de la República a París l’any 1937 amb motiu de l’Expo­sition Internationale des Arts et des Techniques appliquées à la Vie Mo­derne.

Recordem també que fa 25 anys va ser reconstruït a la ciutat Barcelona amb motiu de la celebració dels  Jocs Olímpics de 1992.

L’associació cultural El globus vermell ha volgut celebrar també aquest doble aniversari amb la programació de tres visites especials, obertes al públic en general, que coincidiran aproximadament amb tres dates molt assenyalades vinculades amb la història del Pavelló:

  • Divendres 28 d’abril a les 17 h.

La ciutat basca de Gernika fou bombardejada el dia 26 d’abril de 1937 pels avions alemanys que donaven suport al bàndol nacional. Per aquest motiu Picasso va pintar el Guernica expressament per ser exposat al Pavelló de la República. Actualment es pot contemplar una reproducció d’aquesta obra al nostre patí.

  • Divendres 26 de maig a les 17 h.

L’exposició internacional de París es va inaugurar oficialment el 25 de maig, tot i que alguns dels pavellons nacionals encara no estaven del tot acabats, com era el cas del pavelló espanyol.

  • Divendres 14 de juliol a les 17 h. 

El 10 de juliol va tenir lloc una presentació exclusiva per la premsa i dos dies després, el 12 de juliol es va inaugurar oficialment el Pavelló, amb una primera festa dedicada exclusivament als obrers que van treballar en la seva construcció, una segona per als artistes que hi tenien obra exposada i, en últim lloc, una tercera amb l’ambaixador i les autoritats convidades.

Si voleu més informació o inscriviu-ros  podeu escriure a info@elglobusvermell.org.
El preu per persona és de 6€ (IVA inclòs).

Us recordem que des de l’any 2013 la Universitat de Barcelona té un conveni signat amb aquesta associació per efectuar visites guiades a l’edifici del Pavelló de la República. Les visites tracten únicament el punt de vista històric-arquitectònic de l’edifici. Si us interessen visites guiades de tipus històric o documental podeu contactar amb nosaltres seguint les indicacions de la nostra pàgina web.

Animeu-vos a venir: Us esperem al Pavelló!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.