Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Exposició “Montjuïc, 100 anys de cartellisme” amb participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Des del passat mes d’abril podeu veure, a la sala 20 del pati d’armes del Castell de Montjuïc,  l’exposició  Montjuïc, 100 anys de cartellisme que presenta els esdeveniments més significatius que han tingut lloc a la muntanya de Montjuïc des del segle XX fins avui, a través dels cartells més emblemàtics i els artistes que els han realitzat.

La muntanya de Montjuïc ha estat testimoni i ressò de les grans transformacions que han anat configurant la ciutat de Barcelona. El comissari de l’exposició, Sebastià Duatis, ha seleccionat una vuitantena de cartells que conformen un segle d’esdeveniments a la muntanya. La selecció ha seguit els criteris que mostren les obres, corrents i autors més representatius del segle XX lligats a l’evolució del concepte i sentiment vers la muntanya.

L’exposició, que museogràficament es distribueix en 10 àmbits temàtics, repassa el llenguatge gràfic d’un segle a través de l’exposició internacional del 29, els actes polítics durant la República, la Fira de Mostres, els refugis durant la guerra, la Barcelona olímpica, l’oci a la muntanya, l’esport i el món del motor, els concerts, els festivals culturals i les exposicions d’avui en dia. Un mosaic de corrents artístics de la mà dels pintors i dissenyadors més significatius del país, des dels fundadors del Sindicat de Dibuixants Professionals, a membres de Grafistes FAD i artistes actuals.

El CRAI Biblioteca del Pavelló de la República hi ha participat amb la reproducció de diversos cartells, com ara:  2ª Exposició de ràdio, cinema sonor, fono, discos i fotografia : 22 octubre a 6 novembre 1932 Barcelona  ; Diada de la Joventut : dia 21 de març a les 3 de la tarda a l’Estadi : gran festival militar esportiu : gran matx internacional… i alguns d’altres.

Us recordem que teniu temps fins al 30 d’agost de 2017 per fer la visita. Consulteu horaris i preus i animeu-vos a anar-hi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.