Exposició “Montjuïc, 100 anys de cartellisme” amb participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Des del passat mes d’abril podeu veure, a la sala 20 del pati d’armes del Castell de Montjuïc,  l’exposició  Montjuïc, 100 anys de cartellisme que presenta els esdeveniments més significatius que han tingut lloc a la muntanya de Montjuïc des del segle XX fins avui, a través dels cartells més emblemàtics i els artistes que els han realitzat.

La muntanya de Montjuïc ha estat testimoni i ressò de les grans transformacions que han anat configurant la ciutat de Barcelona. El comissari de l’exposició, Sebastià Duatis, ha seleccionat una vuitantena de cartells que conformen un segle d’esdeveniments a la muntanya. La selecció ha seguit els criteris que mostren les obres, corrents i autors més representatius del segle XX lligats a l’evolució del concepte i sentiment vers la muntanya.

L’exposició, que museogràficament es distribueix en 10 àmbits temàtics, repassa el llenguatge gràfic d’un segle a través de l’exposició internacional del 29, els actes polítics durant la República, la Fira de Mostres, els refugis durant la guerra, la Barcelona olímpica, l’oci a la muntanya, l’esport i el món del motor, els concerts, els festivals culturals i les exposicions d’avui en dia. Un mosaic de corrents artístics de la mà dels pintors i dissenyadors més significatius del país, des dels fundadors del Sindicat de Dibuixants Professionals, a membres de Grafistes FAD i artistes actuals.

El CRAI Biblioteca del Pavelló de la República hi ha participat amb la reproducció de diversos cartells, com ara:  2ª Exposició de ràdio, cinema sonor, fono, discos i fotografia : 22 octubre a 6 novembre 1932 Barcelona  ; Diada de la Joventut : dia 21 de març a les 3 de la tarda a l’Estadi : gran festival militar esportiu : gran matx internacional… i alguns d’altres.

Us recordem que teniu temps fins al 30 d’agost de 2017 per fer la visita. Consulteu horaris i preus i animeu-vos a anar-hi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.