Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Col·laborem amb l’Associació Mandrília i els actes de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017

Deixa un comentari

Dins la programació dels actes de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, l’Associació Mandrília, amb col·laboració de l’Ajuntament de Reus i un seguit d’entitats de la ciutat, han preparat un Festival de Memòria i Recreació Històrica per als dies 12 a 16 de juliol.

Amb el títol de Reus 1937 aquest festival comptarà amb exposicions als carrers, reconstruccions de fets i espais històrics, xerrades, actes i espectacles, entre moltes altres activitats. L’objectiu del projecte no és altre que conscienciar la gent i crear espais d’empatia. Durant els dos anys de bombardejos, la capital del Baix Camp es va haver d’organitzar per pal·liar els efectes destructius de les bombes, una època molt poc coneguda i de gran interès històric i humà.

És un projecte que pretén, també, retre homenatge als reusencs i reusenques que van patir la tragèdia de la Guerra Civil i que es van organitzar per fer-ho el menys dur possible.

A una de les exposicions s’hi inclouen cartells del nostre fons com:

Por la victoria … es necesario ser implacables con la Quinta columna editat per Socorro Rojo España, ¡Guerra a muerte! redoblemos nuestro esfuerzo para destruir totalmente a la “quinta columna”, de esta forma ayudaremos a nuestros combatientes de Socorro Rojo Internacional o Força de penetració de les bombes d’aviació del Consell de Sanitat de Guerra de la Generalitat de Catalunya.

Si teniu oportunitat no deixeu de fer-hi una visita! És una bona opció per aquest temps de vacances!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.