Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Exposició “Els mitjons Molfort’s i la publicitat racional” al Museu de Mataró amb participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

El passat dia 10 de novembre es va inaugurar l’exposició Els mitjons Molfort’s i la publicitat racional que es pot veure a Can Marfà Gènere de Punt-Museu de Mataró.

Comissariada per Julià Guillamon, té com a objectiu mostrar el cas de l’empresa Molfort’s, una de les empreses mataronines de fabricació de mitjons més importants del país a la dècada dels anys 30 del segle passat i que es convertí en una de les pioneres en la creació d’un departament artístic dedicat al disseny tècnic i la publicitat per la promoció dels seus productes.

Va seguir models  nord-americans, anglesos i alemanys de la publicitat anomenada racional. Alguns dels dibuixants i publicistes més importants de l’època: K Cerny, Morell, Junceda, Calsina, Grau Sala, Opisso, Shum, etc… foren col·laboradors habituals de l’empresa i contribuïren de manera fonamental en la definició del que, en el futur, serien les bases de la publicitat racional a Catalunya.

Basada en bona part en materials inèdits provinents de les col·leccions del Museu, l’exposició es complementa amb un important nombre d’elements i objectes museogràfics procedents de col·leccions particulars, arxius i biblioteques, museus, etc… que ajuden a contextualitzar el discurs expositiu.

El CRAI Biblioteca del Pavelló de la República ha cedit unes imatges de la campanya que Morell va fer per l’empresa Molfort’s a la revista de la Sección Femenina de Falange Española Tradicionalista y de las JONS que porta per títol  Y. Revista para la mujer durant els anys 1940 i 1941.

L’exposició estarà oberta al públic fins al 30 de juny de 2018.

No us la perdeu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.