Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Exposicions itinerants amb participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

1 comentari

Avui us volem parlar de dues exposicions que es van poder veure al MACBA i que actualment es troben itinerants.

Si recordeu us vam parlar en una altra notícia del nostre blog sobre la magnífica exposició Poesia Brossa  que ara es pot veure a Artium. Centro-Museo Vasco de Arte Contemporáneo de Vitoria-Gasteiz.

La mostra és una revisió del treball de l’artista català Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998) des dels seus primers llibres fins a les darreres recerques plàstiques, passant pel teatre, el cinema, la música, les arts d’acció, i els gestos dels quals va ser pioner.

Brossa era poeta, però els seus treballs sempre es troben en l’encreuament de llenguatges. Va col·laborar amb altres artistes, músics, cineastes, ballarins, humoristes i fins i tot amb mags… la seva obra juga constantment a trencar les convencions i els límits entre disciplines.

Joan Brossa desenvolupa la seva pràctica artística des dels anys quaranta, en un context sociopolític marcat per la dictadura del general Franco i en una situació cultural caracteritzada per l’absència de propostes avantguardistes i innovadores.

L’any 2011 el Museu d’Art Contemporani de Barcelona va rebre el dipòsit del Fons de la Fundació Joan Brossa, que aplega el llegat d’aquest artista. El Fons consisteix en obres manuscrites, documents, correspondència i la seva biblioteca personal, entre d’altres materials, i constitueix una eina inigualable per abordar l’interessantíssim treball d’aquest artista.

El CRAI Biblioteca del Pavelló de la República continua participant en aquesta extensió de la mostra amb la cessió del destacat cartell de l’any 1937 La disciplina es la base de la victoria: periodico mural Clinica Militar N3.

L’exposició es podrà visitar a Artium fins al 23 de setembre de 2018.

D’altra banda remarquem també que l’exposició Gelatina dura,  es pot veure actualment al Centro de Cultura Contemporánea Hiriartea d’ Iruñea.

Com comentàvem a la notícia que es va publicar en aquell moment, a Gelatina dura es revisen els anys 80, un moment fascinant de la història recent de l’estat espanyol: la cultura s’utilitza com a mecanisme de mediació i sorgeixen institucions culturals tan destacades com el Museu Reina Sofia o la fira ARCO.

El projecte pretén recuperar l’experiència i la memòria d’aquest període, des de la perspectiva del context actual.

L’exposició presenta films, documentals, programes de televisió, revistes d’opinió, còmics, fanzines…  S’hi inclouen treballs i materials d’Isidoro Valcárcel MedinaPere PortabellaAntón PatiñoLluís JuncosaRogelio López CuencaManolo Laguillo, entre d’altres.

El CRAI Biblioteca del Pavelló de la República ha prestat diversos exemplars de la revista El Viejo TopoBarcelona libertariaEl Papus i Copel en lucha: boletín interno de la AFAPE perquè formin també part d’aquesta mostra que es podrà veure a la Sala d’Armes de la Ciutadella d’Iruñea, convertida ara en el Centro de Cultura Contemporánea Hiriartea fins al 24 de juny de 2018.

Esperem que gaudeixin de la mateixa acollida i èxit que van tenir al MACBA de Barcelona!

One thought on “Exposicions itinerants amb participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

 1. Como os he comentado otra veces:

  POR FAVOR ENVIAR EL MAIL A:

  andydurgan@gmail.com

  Gracias

  Andy Durgan

  ________________________________ De: Blog de la Biblioteca del Pavelló de la República Enviat el: dilluns, 4 de juny de 2018 9:10:57 Per a: Andrew Durgan . Tema: [New post] Exposicions itinerants amb participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

  Biblioteca posted: “Avui us volem parlar de dues exposicions que es van poder veure al MACBA i que actualment es troben itinerants. Si recordeu us vam parlar en una altra notícia del nostre blog sobre la magnífica exposició Poesia Brossa que ara es pot veure a Artium. Cent”

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.