Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Exposició “Pedro G. Romero.Habitación” al Centro de Arte Dos de Mayo de Madrid amb la particiapció del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

El passat dia 25 de maig, al Centro de Arte Dos de Mayo de Madrid es va inaugurar l’exposició Pedro G. Romero. Habitación.

La mostra està coorganitzada per La nau Centre Cultural de la Universitat de València i el MNAC de Barcelona.

L’Arxivo F.X. de l’artista Pedro G. Romero (Huelva, 1964) és un fons documental en construcció format per imatges i fitxes que té com a objectiu, per una banda,  recollir les imatges de la iconoclastia política anticlerical a Espanya i per l’altra mostrar els projectes radicals de la vanguardia moderna de Malévixh a Rothko i de Dadà als situacionistes.

Des de finals dels anys 90 aquest artista ha estat treballant amb el tema de les Txeques psicotécnicas que Alfonso Laurencic va construir pel Servei d’Informació Militar (SIM), entre el 1937 i el 1939.

El nucli central de l’exposició presenta les reconstruccions a escala 1 : 1 de tres de les txeques psicotécniques de Barcelona i València i a l’entorn de les reconstruccions s’hi poden veure tot un seguit de treballs documentals, fotografies, pel·lícules, peces d’art, disenys arquitectònics i documents bibliogràfics. Hi col·laboren diversos artistes i tenen previst editar el catàleg.

El CRAI Biblioteca del Pavelló de la República ha col·laborat amb aquesta exposició tant amb les tasques inicials de documentació com amb la reproducció de diversa documentació original que es pot veure a la mostra.

Teniu temps fins  9 de setembre de 2018 per poder vistar-la!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.