Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Exposició “Veus de la Transició” a l’Ateneu Barcelonès amb la col·laboració del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Si aquests dies feu una volta per Barcelona i passeu per l’Ateneu Barcelonès no deixeu de visitar l’exposició Veus de la Transició, situada a la denominada entrada de carruatges, accés principal a l’edifici. La mostra, que s’exposa en diversos panells, està comissariada per Xavier Carmaniu.

Durant els anys de la Transició democràtica espanyola l’Ateneu Barcelonès va esdevenir motor i altaveu dels fets que succeiran a la ciutat i al país. Aquesta entitat fou escenari de debat i reflexió sobre els principals reptes de la societat catalana i, a partir de 1975, va enregistrar les seves conferències en cintes magnetofòniques, conservant així un important patrimoni documental que testimonia i contextualitza les dècades dels 70, 80 i 90.

El projecte “Veus de la Transició” ha digitalitzat més de 1.500 conferències per a la posar-les  l’abast de tothom a través de l’Arxiu de la Paraula.

El CRAI Biblioteca del Pavelló de la República, com en ocasions anteriors, hi col·labora amb la cessió de diverses imatges del seu fons per il·lustrar aquesta interessant exposició oberta a tothom.

Precisament, avui dilluns dia 10 de desembre a les 19:00 hores, reviuran aquella època a través de les vivències i experiències de Jesús Conte, periodista; Magda Oranich, advocada i política, i Anna Sallés, historiadora. Jordi Martí Galbis, diputat delegat de Presidència, Serveis Generals i Relacions amb la ciutat de Barcelona, i Jordi Casassas Ymbert, president de l’Ateneu Barcelonès. La periodista  Milagros Pérez Oliva serà la moderadora de la xerrada.

No us ho perdeu!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.