Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

48h Open House Barcelona 2021 a l’edifici del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Enguany, l’edifici del Pavelló de la República, seu del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República, torna a participar en una nova edició, la dotzena, del  48h Open House Barcelona aquest cap de setmana del 23 i 24 d’octubre!

Recordem que el 48 h Open House és un esdeveniment cultural anual que treballa per a la divulgació de l’arquitectura, l’urbanisme i el disseny,

El projecte Open House va néixer a Londres l’any 1992 extenent-se per diverses ciutats del món. El 2010 s’hi va incorporar Barcelona i l’experiència va ser tan positiva que s’ha anat consolidant cada any ampliant l’oferta de visites que ja escapen, fins hi tot, dels límits de la ciutat i adhereixen poblacions com: Badalona, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Vilassar de Dalt i Sitges.

En aquesta XII edició del festival s’ofereixen 270 activitats gratuïtes en aquestes 7 localitats.

Es una oportunitat única per gaudir d’experiències relacionades amb el patrimoni de la ciutat (des de les ruïnes romanes fins a la ciutat contemporània, passant per edificis representatius del gòtic català, el neoclassicisme, el modernisme, el moviment modern…). Al mateix temps, s’ofereixen itineraris temàtics que expliquen les transformacions de la ciutat i, gràcies a la participació dels arquitectes autors, es propicia un diàleg entre la ciutadania i els professionals de l’arquitectura.

La programació del festival d’arquitectura 48h Open House BCN 2021 posa èmfasi en el tema de l’arquitectura mediterrània i té com arquitecte destacat d’aquesta edició a José Antonio Coderch de Sentmenat, alumne de Jujol i que va modernitzar aquest tipus d’arquitectura adaptant-la a les noves tècniques. Una de les seves fites més importants va ser la fusió de la funcionalitat de l’arquitectura rural amb les noves tècniques constructives, sempre mantenint l’essència tradicional i conservant la memòria col·lectiva.

El festival se suma a esdeveniments d’actualitat com Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 i l’homenatge a l’arquitecte Enric Miralles.

Us heu fixat que en una de les imatges promocionals del festival apareix la silueta del Pavelló de la República juntament amb altres edificis emblemàtics de la ciutat com una de les Torres Venecianes de l’Avinguda Maria Cristina o la Torre Colom de Ciutat Vella?

Les visites a l’edifici del Pavelló de la República es fan el diumenge 24 d’octubre de 10 a 19h i consistiran en visitar del pati de l’edifici i la reproducció del Gernika de Picasso.

S’explicarà la història i les característiques arquitectòniques d’aquest destacat edifici obra dels arquitectes Josep Lluis Sert i Luís Lacasa, i els voluntaris que duran a terme la visita, informats de la importància del fons del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República de la Universitat de Barcelona, podran també respondre a qualsevol pregunta referent a la biblioteca i l’arxiu.

L’obertura d’edificis singulars durant aquest cap de setmana és una oportunitat única per donar a conèixer espais i posar en valor el patrimoni arquitectònic de la ciutat de Barcelona i de les ciutats i els pobles catalans que també hi participen.

Les visites són gratuïtes i només algunes requereixen d’inscripció prèvia. En aquest enllaç trobareu tota la informació al respecte.

Esperem que aquest any tingui tan èxit com en edicions anteriors! Animeu-vos a participar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.