Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Tercera edició de la “Ruta al Exilio 2023” amb participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

El passat divendres dia 24 de febrer es va presentar la tercera edició de la Ruta al Exilio, a la Fundación Ortega y Marañón de Madrid.

Es tracta d’un projecte formatiu finançat per l’Institut de la Joventut INJUVE, desenvolupat per l’associació Be Wild Be Proud amb la col·laboració de l’Observatori Europeu de Memòries EUROM, impulsat per la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona i aquest any també per la Fundació Daniel i Nina Carasso i el govern de Navarra, a través de l’Instituto Navarro de la Memoria.

Pretén apropar la història recent espanyola a les noves generacions, mitjançant recorreguts pels llocs de memòria de l’exili republicà espanyol amb activitats formatives i socioculturals.


Aquest projecte compta amb un equip de professionals compost per persones expertes en diferents àrees (comunicació, logística, lleure i temps lliure, investigació acadèmica, etc.) i amb experiència, com a participants i/o monitors/es, en rutes de les quals aquest projecte s’inspira.

“Ruta al Exilio 2023: Cicatrices del paisaje” és el lema d’enguany. Quaranta joves, entre 16 i 17 anys, recorreran, del 15 al 30 de juliol, els llocs de memòria de l’exili republicà i civil a Navarra, Catalunya i el sud-est de França. L’expedició es realitzarà, fonamentalment, a peu i amb autobús. L’activitat de la ruta consistirà essencialment en la realització de tallers històrics i culturals, marxes per la muntanya i visites a museus i memorials.

Lourdes Prades, responsable del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República, va ser convidada a l’acte de presentació de la tercera edició de la ruta, organitzat per l’Institut Espanyol de la Joventut INJUVE, que va comptar també amb la presència de la secretària d’Estat d’Agenda 2030, Lilith Verstrynge, així com col·laboradors, familiars i participants de les dues edicions anteriors.

A les anteriors edicions l’acte de recepció dels joves que participaren en aquest projecte educatiu, va tenir lloc al Pavelló de la República que va esdevenir el “punt 0” d’aquesta ruta. Enguany no ho serà. L’organització ha decidit que els participants comencin aquesta aventura a Navarra.

Durant l’acte també es va presentar l’exposició en línia amb els projectes desenvolupats pels 40 participants de la ruta l’any 2022 i es va donar per tancada aquesta edició.

Les inscripcions estan obertes des d’aquesta mateixa setmana. Hi ha temps fins al dia 9 d’abril per inscriure’s en aquesta activitat gratuïta que esperem que sigui tot un èxit com els anys anteriors!

Us deixem amb el videoresum de l’acte per si voleu tafanejar una mica més…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.