Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

“Helios Gómez, dibujo en acción”, una exposició amb la participació del Pavelló

Deixa un comentari

S’acosten tres dies festius i aprofitem per proposar-vos novament una exposició una mica llunyana, aquest cop a Sevilla, que pot ser del vostre interès.

Fins el 10 de gener de 2011 podeu visitar al Museo de la Autonomía de Andalucia de Sevilla l’exposició Helios Gómez, dibujo en acción, la primera mostra que se li dedica al dibuixant a la seva ciutat natal des de 1925.

Helios Gómez (1905-1956) va formar part de l’avantguarda artística espanyola dels anys 20 i 30 treballant en diverses disciplines: ceràmica, dibuix, maquetisme, cartellisme, poesia, etc. El seu compromís polític el va portar a l’exili (Bèlgica, Alemanya, França i l’URSS) i a continues entrades i sortides de la presó, sense que per això renunciés a les conviccions revolucionàries. Precisament durant una de les estades a la presó Model, Gómez va pintar la Capella Gitana, a la que vam fer referència al post En defensa de la presó Model de Barcelona: un espai de memòria . L’artista va ser molt apreciat a l’Europa d’entreguerres però, per raons obvies, el silenci i l’oblit van seguir a la seva mort a Barcelona l’any 1956.

La Biblioteca del Pavelló de la República ha col·laborat amb aquesta exposició amb la cessió de diversos números originals de revistes il·lustrades per l’artista, així com un recull de dibuixos editats l’any 1931 amb el nom de Días de ira. També han col•laborat amb la mostra l’Associació Cultural Helios Gómez, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i alguns col·leccionistes privats.

Us recordem que podeu visualitzar cartells d’Helios Gómez i d’altres artistes republicans, que tenim dipositats a la nostra biblioteca, a la Memòria Digital de Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.