Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Actes en record de Lluís Companys en els 70 anys del seu afusellament

1 comentari

Avui us volem fer partíceps d’una iniciativa molt interessant que ens ha fet arribar la Comissió de la Dignitat, i que procedim a reproduir a continuació: 

“Enguany farà setanta anys de l’afusellament del President Lluís Companys i Jové a Montjuïc. Pel número “rodó” que significa i també per la incapacitat, encara, de l’Estat espanyol i dels nostres polítics de fer-li justícia tot anul·lant-li jurídicament la seva sentència a mort -com fa tants anys que reclamem- la Comissió de la Dignitat pensa realitzar una sèrie d’actes per recordar els fets ocorreguts amb tres actes. Però aquí, bàsicament us en volem parlar d’un, que es farà a Bretanya el 13 d’agost.

Com molts deveu saber, el 13 d’agost va ser detingut a La Baule el President per la policia militar nazi l’any 1940. Hi pensem realitzar un senzill però emotiu acte amb la col·locació d’una placa en la casa on fou detingut. Per fer aquest homenatge estem en contacte amb les administracions francesa i catalana per acabar de perfilar el protocol, etc. I també estem dissenyant un viatge que segurament sortiria de Barcelona el dijous 12 i tornaria el dia 15. És possible que vistem Carnac, el més magnífic parc arqueològic prehistòric de Bretanya que no està tan lluny de La Baule.
 
(Posteriorment farem un altre acte a l’ex-DGS de Madrid (actual Presidència C.A.M.) si ens deixen -estem en tractes amb la C.A. de Madrid- i a Barcelona (segur), acte del qual no podem avançar gaires detalls de moment més enllà d’apuntar-vos que si surt com tenim previst serà espectacular. El significat que volem donar a aquests actes és de reivindicació de la figura del President des de la denúncia per la negació de l’actual règim espanyol a anul·lar judicialment la seva sentència a mort”
.
 
La Comissió de la Dignitat cerca col·laboració en tres sentits:
 
1) Amb l’adhesió vostra (o de la vostra organització) a aquests actes.
 
2) Amb la presència vostra (o dels vostres adherits o socis) a l’acte de Le Baule en una magnífica excursió organitzada que s’hi farà.
 
3) Amb la publicitació d’aquestes consignes entre tota les associacions i persones a qui pugui interessar.

Des de la Biblioteca del Pavelló de la República intentem posar el nostre gra de sorra ajudant a difondre aquesta iniciativa. Podeu enviar les vostres respostes al correu electrònic secretariat@comissiodeladignitat.cat i als telèfons mòbils 625.370.661 o 665.727.329.
 
Finalment us recordem que podeu visitar el recurs web Lluís Companys 1882-1940, que vam elaborar a la nostra biblioteca amb motiu del seixantè aniversari de l’afusellament de Companys.

One thought on “Actes en record de Lluís Companys en els 70 anys del seu afusellament

  1. Retroenllaç: Avui fa… 70 anys de l’assassinat de Lluís Companys « Bloc de la Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.