Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Els fons dels arxius comarcals ja es poden consultar a internet!

Deixa un comentari

Ja es troba disponible a internet una nova eina per a la consulta d’una part del patrimoni documental de Catalunya. El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través de la Subdirecció General d’Arxius i Gestió Documental, ha posat a l’abast de tothom un cercador de fons i documents de la Xarxa d’Arxius Comarcals de Catalunya que permet accedir a les descripcions dels fons documentals que es custodien als arxius comarcals i a la multitud de documents que els conformen.

Es poden fer cerques globals dels fons de tots els arxius de la Xarxa o bé només dels que es troben en un determinat arxiu. Amb l’opció Coneix els fons de l’arxiu es pot visulitzar la Guia dels fons de cada centre agrupats per tipus de fons. Es poden fer cerques lliures o acotades, per tipus, nom i/o dates del fons.

arxiu22Catalunya conserva un importantíssim patrimoni documental que forma part de la nostra memòria col·lectiva. La preservació, el coneixement i la difusió d’aquesta part del patrimoni cultural comú contribueix a posar la memòria històrica de Catalunya a l’abast de tots els ciutadans.

Des del nostre bloc volem donar la benvinguda a aquesta important iniciativa de la Xarxa d’Arxius Comarcals, ja que entenem que la millora dels processos de descripció documental així com la potenciació de canals i sistemes de comunicació relacionats amb l’arxivística constitueixen una eina molt útil per als investigadors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.