Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Inauguració del Museu dels Maquis a Castellnou del Bages

Deixa un comentari

El Museu dels Maquis, a la població de Castellnou del Bages, ha estat rehabilitat i el passat dia 26 de novembre de 2011 va ser inaugurat amb l’objectiu de convertir-se en un equipament cultural de referència per donar a conèixer la lluita antifranquista dels maquis a Catalunya.

L’equipament, que té una superfície de 48 metres quadrats, està dividit en tres àmbits diferents: actuar, refugiar-se i fugir, i fa un repàs històric a l’evolució de la lluita guerrillera a Catalunya. Explica com actuaven els maquis, on s’amagaven i com fugien, i recorda també alguns dels lluitadors més coneguts.

Una de les novetats detacades és un audiovisual que explica els fets més rellevants del context històric a partir de la vida d’un dels maquis més cèlebres, Ramon Vila i Capdevila, conegut popularment com a “Caracremada“, assassinat l’any 1963 a la Creu de Perelló, i enterrat al cementeri que hi ha al costat del Museu.

El museu s’integra dins la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

La Biblioteca del Pavelló de la República ha facilitat la reproducció de nombroses imatges que formen l’espai expositiu d’aquest interessant museu que us recomanem visitar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.