Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

L’aeròdrom de la Sènia, 1937-39

3 comentaris

El senyor Heribert Garcia i Esteller i el Centre d’Estudis d’Investigació històrica Baix maestrat/Montsià , molt amablement,  han fet arribar a la Biblioteca del Pavelló de la República l’obra L’aeròdrom de la Sènia, 1937-39: imatges d’un passat, una edició millorada de  L’aeròdrom de la Sènia, 1937-39, publicat el 2006.

En aquesta nova edició l’autor no només hi  ha incorporat una gran quantitat de fotografies inèdites de l’aeròdrom sinó que també hi ha inclòs referències d’algunes de les operacions efectuades pels exèrcits republicà i franquista al nord de Castelló i al Sud de Tarragona. D’aquesta manera els interessats en aquest tema podran veure amb més claredat què succeïa en aquelles terres mentre el camp d’aviació va estar operatiu i, sobretot, entendre la seva gran importància estratègica  durant la Guerra Civil.

L’aeròdrom de la Sènia és un llibre documental d’una gran magnitud que ha estat possible gràcies a la tenacitat del seu autor per recopilar -a base  d’explorar col·leccions privades, de comprar materials valuosos i de consultar diversos arxius- centenars de fotografies i posar-les a disposició dels investigadors.

Davant la qualitat i magnitud d’aquest llibre gràfic, la Biblioteca del Pavelló de la República ha retirat del seu arxiu el  fons personal José Roda i Caballer, cedit per un veí de la Sènia, perquè constava d’algunes còpies de fotografies relacionades amb l’estada de la Legió Còndor a l’aeròdrom de la Sènia, reproduïdes ara a l’obra d’Heribert Garcia i Esteller.

3 thoughts on “L’aeròdrom de la Sènia, 1937-39

 1. Em plau vore que el treball de Heribert, està on te que estar i que tota s’haja pogut arreglar.
  Crec que obrar positivament es lo millor que podem fer per a tindre un coneiximent cada volta mes precis del nostre passat mes inmediat.

  Cordialment.

  Vicent R. Querol

  M'agrada

  • Benvolgut senyor Querol,

   Moltes gràcies pel seu comentari. Des de la Biblioteca també ens alegrem que tot s’hagi arreglat. Que quedi clar però, que mai va ser intenció de la Biblioteca del Pavelló no obrar positivament.
   Cordialment,

   M'agrada

 2. Per suposat, em referia a que la decisió presa, jo la valoro com una decisió de caracter totalment positiu. Aquesta actitud positiva, es bòna per a la biblioteca i per als usuaris.

  Vicent R. Querol

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.