Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Fons Partit del Treball de Catalunya (Arxiu Pa, Treball i Llibertat): nou material d’arxiu rebut al CRAI Biblioteca Pavelló de la República

Deixa un comentari

El mes de març de l’any 2014 el CRAI Biblioteca del Pavelló de la República va rebre de l’Asociación por la Memoria Histórica del Partido del Trabajo de España y de la Joven Guardia Roja  els materials que es van utilitzar per al projecte del llibre Pan, Trabajo y Libertad. Historia del Partido del Trabajo de España.

PTC_digital_62

 

La documentació, majoritàriament en format digital, abasta cronològicament des de finals del franquisme fins a les primeres eleccions al Parlament de Catalunya (1980) i permet fer un recorregut per la història d’aquest partit polític d’ideologia marxista-leninista-maoista: la seva fundació (1975), les escissions que va patir (1977), les relacions amb altres partits polítics, la seva legalització (1978), l’organització de les seves joventuts (Jove Guàrdia Roja) i de la seva branca sindical (Confederació de Sindicats Unitaris de Treballadors) i, finalment, la seva dissolució (1979) en unificar-se amb l’Organització Revolucionària de Treballadors i donar lloc al Partit dels Treballadors de Catalunya.

PTC_digital_4

El fons conté documents interns (circulars, resolucions, informes, etc.) i documents públics (fulls volants,  cartells, fullets, etc.) generats pel Partit del Treball de Catalunya que reflecteixen la postura i l’acció política d’aquest partit davant els principals esdeveniments de la Transició Política espanyola (Referèndum constitucional, Pacte de la Moncloa, eleccions generals, municipals i autonòmiques, etc.) així com els seus plantejaments ideològics en relació a l’ensenyament, el feminisme, els moviments socials, els sodats, etc.

El conjunt de la documentació, que inclou també publicacions periòdiques, fullets i cartells, es troba ja a disposició dels investigadors. Es pot consultar a través de l’inventari que trobareu al Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona i també a la pàgina web de la nostra biblioteca i al catàleg del CRAI.

El CRAI Biblioteca Pavelló de la República custodia també els fons del Partido del Trabajo de España  i del Partido de los Trabajadores de España.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.