Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

“Anatomía de un instante” de Javier Cercas

5 comentaris

Com us podeu imaginar, ni a Javier Cercas ni al seu llibre els cal la promoció que puguem fer des de les pàgines del nostre bloc. Poc podem dir de com van les vendes o de quins són els projectes de traducció a d’altres llengües que s’estiguin negociant entre editorials en aquests moments.

Cercas1Del que sí que podem parlar és d’una part de la feina feta per Javier Cercas al llarg dels dos darrers anys. I ho podem fer perquè molts i molts dies els va passar treballant a la Biblioteca del Pavelló de la República.

Una mirada a la bibliografia emprada per l’elaboració d’Anatomía de un instante és suficient per veure que al darrera de l’obra publicada hi ha una feina de documentació sòlida i extensa. No cal dir que la base del seu treball han estat les entrevistes a testimonis i protagonistes dels anys de la transició política espanyola en general i del cop d’estat del 23-F en particular i en aquest procés poc hem pogut col·laborar.

 anatomia3On la biblioteca ha aportat el seu granet de sorra és en la feina de documentació bibliogràfica. Els extensos fons de què disposem sobre aquest periode tant pel que fa a biografies, memòries personals, serveis d’intel·ligència,  partits polítics, la corona, etc., i l’accés a la nombrosa premsa periòdica del moment van convertir la Biblioteca del Pavelló en una llar alternativa i provisional per l’autor.

Com que tant l’experiència d’aquest temps de treball com el seu resultat final han estat molt gratificants per nosaltres, i esperem que també per l’autor, estem molt contentes de poder incloure en aquesta categoria que tant ens agrada de “els nostres usuaris publiquen”  l’obra de no ficció, en castellà, més venuda del dia de Sant Jordi de 2009: Anatomía de un instante de Javier Cercas.

 

5 thoughts on ““Anatomía de un instante” de Javier Cercas

 1. Doncs sí, la Biblioteca del Pavelló de la República va ser per mi, durant molts mesos, una llar alternativa mentre escrivia Anatomía de un instante. No tinc paraules per agraïr tot el que el seu fons documental i les seves bibliotecàries van fer per mi; només diré que sense ells no hauria pogut escriure el llibre. La Biblioteca mereix tot el recolzament que se li pugui oferir per continuar fent la feina que fa de manera exemplar.

  M'agrada

  • Gràcies pel teu comentari Javier, la feina dels arxius i les biblioteques sol quedar força oculta i que, de tant en tant, tingui una certa visibilitat ajuda a renovar energies, encara que per aquí no ens en falten! Com sempre, tens les portes obertes per quan vulguis.

   M'agrada

 2. Segur que no ha estat només un granet de sorra, que ens coneixem!.

  Felicitats, m’agrada molt el bloc

  J

  M'agrada

 3. Retroenllaç: Per molts anys!!! « Bloc de la Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.