Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

El 20N i el CRAI Biblioteca Pavelló de la República

1 comentari

Avui 20 de novembre fa quaranta anys de la mort del dictador Francisco Franco.

Fa uns quants dies la Universitat de Barcelona va  presentar Franco 40/40: el franquisme en quarantena, una sèrie d’activitats culturals i divulgatives per revisar els gairebé quaranta anys de règim franquista. Podeu consultar tots els detalls de la programació al web de l’EUROM, l’Observatori Europeu de Memòries.

El CRAI Biblioteca Pavelló de la República ha prestat assessorament documental i material del seu fons concretament en l’activitat que va tenir lloc a la Sala Ramon y Cajal de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona el passat cinc de novembre. Una taula rodona que va introduir els processos participatius ciutadans en la construcció de la memòria col·lectiva i que portava per títol Memòria i Participació. S’hi van presentar els projectes del futur monument de l’antiga Presó de Dones de Les Corts i del projecte memorial de la Presó Model, impulsats per l’Observatori Europeu de Memòries (EUROM) de laFundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, i pel Centre de Recerca Polis de la Universitat de Barcelona en col·laboració amb entitats i associacions locals.

El nostre fons conté un gran nombre de material sobre el règim franquista. Estem preparant una nova web sobre el tema que properament publicarem i que inclourà un recull de llibres, premsa, fons d’arxiu, cartells i material divers.

Us deixem amb un tast d’algunes de les imatges que hi podreu trobar. Us informarem quan tinguem el recurs a punt!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

 

 

 

 

One thought on “El 20N i el CRAI Biblioteca Pavelló de la República

  1. No m’ha agradat gens veure tots aquests cartells que recorden els horrors del franquisme.
    A més, no tenen quasi cap valor artìstic que pugui justificar l’ediciò, sinò és per l’us exclusiu dels que estudien aquell periode. Ho sento. Cada persona, suposo, té dret a dir la seva.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.