Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Exposició Josep Puig i Cadafalch amb participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

En el marc de la celebració del 150è aniversari del naixement de Josep Puig i Cadafalch i del centenari del seu nomenament com a president de la Mancomunitat de Catalunya, des de la Direcció de Cultura de la Generalitat de Catalunya han muntat l’exposició Josep Puig i Cadafalch. Visió, identitats, cosmopolitisme  que es pot veure des del passat dia 17 d’octubre de 2017 a Can Serra- Museu de Mataró.

Comissariada per Lucila Mallart, autora de la tesis doctoral que porta per títol Josep Puig i Cadafalch i la construcció d’un imaginari nacional català de la Universitat de Nottingham, la mostra té com objectiu oferir una visió global i interdisciplinar de l’obra d’aquest arquitecte, historiador i polític català, tot entenent de manera interrelacionada les diferents facetes de la seva producció i tasca pública, com a polític, arquitecte, historiador, museògraf i arqueòleg.

El projecte pren com a punt de partida l’obra de Puig a Mataró, i tracta la seva figura com element clau del catalanisme cultural i polític de principis del segle XX, centrant-se en les seves contribucions, des de les seves diferents disciplines, alhora que en destaca la seva importantíssima i encara massa desconeguda trajectoria internacional.

L’eix conductor de la mostra es distribueix en tres àmbits espacials: la ciutat, la configuració de la idea d’Espanya, l’ Estat, i la seva relació amb Europa i amb el món.

Basada en bona part en materials inèdits provinents del seu arxiu personal, es complementa amb un important nombre d’elements i objectes museogràfics, procedents d’arxiu i biblioteques, museus i col·leccions particulars, que ens han d’ajudar a contextualitzar el discurs expositiu.

El CRAI Biblioteca del Pavelló de la República ha prestat l’exemplar de l’obra: Curso Internacional de Expansión Comercial (8è : 1914 : Barcelona, Catalunya). Lecciones del VIII Curso Internacional de Expansión Comercial : celebrado en Barcelona del 27 de julio al 12 de agosto de 1914 / bajo el patronato de S.M. Don Alfonso XIII Rey de ESPAÑA y los auspicios de la Sociedad Internacional para el Fomento de la Enseñanza Mercantil. Barcelona : Impr. Moderna de Guinart y Pujolar, 1915.

Com a complement de l’exposició, i en el marc de la celebració dels 75 anys de la constitució del Museu de Mataró, s’ha organitzat un àmbit expositiu a la Sala Noble de Can Serra per mostrar la relació de Josep Puig i Cadafalch amb els antecedents i origen del museu, així com la seva estreta vinculació amb l’Associació Artístich Arqueològica Mataronesa.

No us la perdeu! Teniu temps fins el dia 1 d’abril de 2018!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.