Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Presentem el “Mapa interactiu sobre la premsa de l’exili de 1939”!

5 comentaris

Com bé sabeu, durant aquest any, la Biblioteca del Pavelló ha elaborat diversos recursos amb motiu de la Commemoració del 70è aniversari de la diàspora republicana.

Avui us presentem el darrer, el Mapa interactiu sobre la premsa de l’exili de 1939, que dóna accés a la col·lecció de publicacions periòdiques que  els exiliats catalans i espanyols van editar arreu del món. Aquest recurs facilita la localització de gairebé un miler de diaris i revistes, editats a 15  països diferents. Aquestes publicacions van ser generades per institucions polítiques, partits polítics i sindicats, casals, centres i d’altres col·lectivitats a l’exili.  El recurs compta també amb algunes revistes fetes a mà pels mateixos exiliats als camps de refugiats que, avui en dia, es poden considerar veritables peces de museu.

exili_mapa2

Es tracta d’un mapa sensible que permet al visitant accedir a la col·lecció de la premsa de l’exili de cada país relacionat a la llegenda.  A partir d’un sol clic al país seleccionat, l’usuari accedeix a una pantalla on hi troba un enllaç a les revistes de l’exili català (indicat amb una bandera catalana) i a les revistes de l’exili  espanyol (indicat amb una bandera republicana). Un cop s’accedeix a un dels dos llistats, l’usuari pot enllaçar els títols seleccionats directament al catàleg de la UB i conèixer la disponibilitat de la col·lecció.

Esperem que trobeu  útil aquest recurs i que, gràcies al seu disseny  amigable,  pugueu conèixer  més i millor la història de la premsa d’aquest període!

5 thoughts on “Presentem el “Mapa interactiu sobre la premsa de l’exili de 1939”!

 1. Un recurs espectacular. Felicitats i gràcies !

  M'agrada

 2. Moltes felicitats!!! És un mapa interactiu fantàstic, que facilita un munt les coses!!
  Ara bé, us he de dir que m’ha costat un munt obrir el mapa, m’he sentit una mica inútil. Me fet un embolic: amb el fons color fusta tipus parquet que no acabava d’entendre i en primer terme un “Obrir” doncs he anat fent això… obrir totes les opcions que em donava la barra aquesta negra i… he anat obrint tot el web sense trobar el mapa! Quan estava a punt de desistir i he premut el tancar tot pensant que no havia sabut trobar el mapa he vist la barra de càrrega i finalment ho he entès tot!!
  Aleshores la visita virtual, com us deia, ha estat excepcional: felicitats per la feinada que feu! Ara ens toca a nosaltres aprofitar-la!

  M'agrada

  • Moltes gràcies Queralt pel teu comentari! Les vostres opinions ens són molt útils per a millorar les eines que posem a la vostra disposició, així que tindrem en compte el teu comentari per millorar futures aplicacions. Gràcies de nou!

   M'agrada

 3. Retroenllaç: Per molts anys!!! « Bloc de la Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.