Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Nou itinerari urbà: la Ruta Quico Sabaté

Deixa un comentari

Si fa unes setmanes publicàvem el post 50 anys de la mort de Quico Sabaté, l’últim maqui, avui tornem a reemprendre la biografia d’aquest personatge per fer-vos una proposta de cap de setmana, ja que l’Ajuntament de L’Hospitalet ofereix un itinerari urbà molt interessant: la Ruta Quico Sabaté.

La ruta ha estat preparada per Dolors Marín, una de les nostres usuàries, i comprèn un total de 15 punts d’interès relacionats amb la vida de Sabaté, en un recorregut a peu de gairebé dues hores per diferents carrers del Centre i de Sant Josep.

Dins el recorregut destaquen la casa del carrer del Xipreret on Sabaté va viure; el carrer del Baró de Maldà, on hi havia la seu de l’antiga Coral la Campestre “el Coro”, on es reunien els cenetistes; la vella casa de Just Oliveras i l’antiga sucursal del Banc Hispano Colonial –avui la Casona Asturiana– que el Quico va atracar l’any 1949 i l’antiga llauneria Charles, al carrer d’Enric Prat de la Riba, on Sabaté va treballar de jove.

La ruta -gratuïta, prèvia inscripció-, s’ofereix en hores concertades als centres educatius de la ciutat i, al públic en general, els caps de setmana. Preneu nota perquè les dues primeres estan programades pels diumenges 14 i 28 de març a les 11 hores. Trobareu més informació al document Ruta Quico Sabaté. Bona passejada! 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.