Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

“Art salvat”: exposició sobre el salvament del patrimoni artístic durant la guerra

Deixa un comentari

Fins el 30 de maig esteu a temps de visitar l’exposició Art salvat. 70è aniversari del salvament del patrimoni artístic espanyol i de la intervenció internacional, que està tenint lloc al Claustre Major del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (Carrer Universitat, 2).

L’exposició recupera i difon una de les històries més apassionants de la guerra civil: la protecció i l’evacuació del patrimoni artístic nacional, així com la intervenció de les institucions internacionals per evitar-ne la destrucció i garantir-ne la conservació.

L’activitat ha estat organitzada per la Societat Estatal de Commemoracions Culturals (SECC) i la Universitat de València, dues entitats responsables d’una altra iniciativa de la que fa pocs dies ens en feiem ressò al post Després del filat: l’art espanyol a l’exili, 1939-1960.

L’exposició, d’entrada lliure, resta oberta de dilluns a dissabte de 9 a 21h, i els diumenges i festius de 10 a 14h. Obtindreu informació sobre les visites guiades contactant amb visites.guiades@uv.es.

Finalment us enllacem un article aparegut fa uns dies a La Vanguardia -recomanat per una companya del CRAI-, estretament relacionat amb el post d’avui i que de ben segur serà del vostre interès: El Gobierno rinde homenaje a Miquel Àngel Marín, el hombre que ‘salvó’ el Prado.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.