Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

El protagonista d’avui: el professor Miquel Izard

4 comentaris

És molt probable que la majoria de les persones que llegiu aquest post sapigueu qui és el professor Miquel Izard, alguns perquè vàreu ser deixebles seus, altres perquè heu llegit els seus articles o els seus llibres i altres perquè, senzillament, és una persona molt popular.

El que potser no sabeu és que en Miquel Izard és també un dels nostres usuaris i amics més fidels, fins al punt que ha convertit la Biblioteca del Pavelló en una extensió del seu despatx i us podem assegurar que treballa molt!

Com a reconeixement de la seva tasca, tant docent com investigadora, el darrer número del Boletín Americanista (núm. 61)  ha aparegut com un volum d’homenatge a Miquel Izard i a la introducció hi podem llegir el següent: Docente de gran éxito entre los alumnos por la orientación de sus clases y sus comentarios críticos a la actualidad, su producción historiográfica destaca por su mirada comprometida hacia las clases populares y marginales y su papel en la historia, sobre los esclavos, los cimarrones, los llaneros o insurgentes con los que Miquel atacó constantemente lo que denominó “el engendro del discurso de la historia oficial”.

En aquest volum homenatge hi podem trobar articles de professors de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Autònoma de Barcelona però també de les universitats del Estado de Morelos (México), de la Central de Venezuela, de Río Piedras (Puerto Rico), d’ Antioquia (Colombia), etc.

Al mateix temps li acaben de publicar el seu darrer llibre Patagònia: crónica de un viaje, que és una revisió crítica de la història argentina desde el segle XVI fins als nostres dies a partir d’un viatge que l’any 2009 el va portar a recòrrer la Patagonia, des de Trelew fins a Usuahia.

I ben aviat potser podrem informar-vos d’una altra  publicació molt interessant en què ha estat treballant els darrers mesos i que serà una aportació que sembla feta a propòsit per a la nostra biblioteca.

Moltes felicitats Miquel!

4 thoughts on “El protagonista d’avui: el professor Miquel Izard

 1. Un dels millors professors que mai he tingut, l’entusiasme en persona, la vehemència i la crítica mordaç. Ingovernable, inimitable, incorruptible. Felicitats!

  M'agrada

 2. Mercès a qui sigui per tal que encara queden entusiastes

  M'agrada

 3. Que per molts anys Miquel puguis continuar treballant amb el mateix entusiasme i, sobretot, que ho continuïs fent al nostre costat; només nosaltres sabem la sort que hem tingut de tenir-te gairebé cada dia fent-nos companyia i ajudant-nos a la Biblioteca del Pavelló!!
  Una abraçada!!

  M'agrada

 4. Benvolguda Olga: Com diu una amiga veneçolana hi ha sentiments que són mutus i recíprocs. Aquts darrers anys treballant amb vosaltres han estat una meravella fastuosa. Entre totes heu creat una atmosfera plaent i engrescadora.
  Salut i enteniment, Miquel

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.