Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Article de Gemma Caballer i Queralt Solé a “Cercles: Revista d’Història Cultural”

3 comentaris

Ens complau comunicar-vos l’aparició d’un nou article de les nostres usuàries i amigues Gemma Caballer i Queralt Solé a Cercles: Revista d’Història Cultural. Es tracta d’una aproximació a la biografia política de Josep Maria Trias Peitx. L’article forma part del projecte d’investigació El franquisme a Catalunya: Institucionalització del règim i organització de l’oposició (1938-1979) i és part d’una investigació més extensa sobre la figura de Josep Maria Trias Peitx, militant d’Unió Democràtica de Catalunya que tingué un paper polític clau durant la Guerra Civil i els primers anys d’exili a França

La revista Cercles es dedica a la divulgació de temes d’història contemporània i està editada pel Grup d’Estudis d’Història de la Cultura i els Intel.lectuals (GEHCI), del Departament d’Història Contemporània de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.

Podeu consultar el text complert de l’article a la pàgina web de la revista.

Us recordem que teniu disponible el Fons Personal Trias Peitx al CRAI Biblioteca Pavelló de la República amb, entre altre documentació, escrits sobre la situació de Catalunya durant la Guerra Civil, els seus contactes amb el govern basc i papers personals relacionats amb les seves activitats a l’exili.

Des del nostre bloc felicitem a ambdues autores!

3 thoughts on “Article de Gemma Caballer i Queralt Solé a “Cercles: Revista d’Història Cultural”

  1. Moltes felicitats Gemma i Queralt ! Recuperar la memòria d’aquests personatges “desconeguts” per a molts és una feina potser fosca, de ben segur àrdua, i definitivament necessària. Gràcies per fer-ho i a seguir per aquest camí !

    M'agrada

  2. Moltes gràcies noies per fer-vos-en ressò i moltes gràcies també a tu, Francesc, pels ànims constants!!! Una abraçada!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.