Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Exposició “Born. Memòries d’un mercat” amb participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

1 comentari

El passat dia 16 de març de 2017 es va inaugurar l’exposició Born. Memòries d’un mercat comissariada conjuntament per Manel Guàrdia, Ramon Graus i José Luis Oyón i que reivindica el paper d’aquest mercat en la història de la ciutat de Barcelona mitjançant documents històrics però també a través de la memòria col·lectiva.

Després de 45 anys del tancament del mercat del Born, aquesta exposició recupera la història d’aquest indret, des de la baixa edat mitjana fins als nostres dies, passant per la construcció de la gran estructura de ferro i vidre que més tard va acollir el principal mercat majorista de fruites i verdures de Barcelona.

El projecte ha estat realitzat amb la col·laboració de l´Institut Municipal de Mercats de Barcelona.

El CRAI Biblioteca del Pavelló de la República ha col·laborat en aquesta exposició amb la reproducció d’alguns adhesius del nostre fons que mostren diferents aspectes de la història del barri i del mercat del Born com, per exemple:  Rodi el món… i que ens tornin el Born de l’Ateneu Popular del barri datat l’any 1996 o bé Salvem el casc antic per al poble: Born Ateneu Popular de la Junta Gestora de l’Associació de Veïns del Casc Antic, de l’any 1977.

No us la perdeu!

One thought on “Exposició “Born. Memòries d’un mercat” amb participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República

  1. Retroenllaç: Exposició Born Reivindicat amb participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República | Blog de la Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.