Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Catalogada una col·lecció de positius fotogràfics d’Agustí Centelles

2 comentaris

Avui us presentem un document que acaba de ser catalogat a la Biblioteca del Pavelló i que considerem mereixedor de sortir a la llum pública.

Entre els fons que estan en procés de catalogació i que es conserven a la Biblioteca de Lletres, els nostres companys van localitzar fa pocs dies un exemplar autoeditat l’any 1978 per Agustí Centelles amb el títol Colección de fotografías del periodo Octubre 1934 – Diciembre 1938.

Aquest peculiar exemplar consta de 133 làmines recollides en una llibreta d’anelles, ordenades cronològicament per anys i amb un total de més de 4.500 positius fotogràfics d’aquest reconegut artista. La imatge que veieu a sota correspon a la làmina 99 de l’any 1937.

El volum va ser presentat al Dipòsit Legal l’any 1978 i és per aquest motiu que la Biblioteca de la Universitat de Barcelona el va rebre, ja que en aquells moments s’anomenava i feia les funcions de Biblioteca  Provincial i Universitària de Barcelona i era, per tant, receptora del Dipòsit Legal.

Des d’aquí volem agrair  als companys de la Biblioteca de Lletres la gran feina que estan fent des de fa molts anys per tal de preservar, seleccionar, identificar, catalogar i en molts casos cedir a la Biblioteca de la UB —que es considera la  més adequada— l’enorme volum de documents interessantíssims custodiats històricament entre les seves parets. La seva és una d’aquelles feines de llarga durada, fosques però importants, que no acostumen a sortir als diaris.

2 thoughts on “Catalogada una col·lecció de positius fotogràfics d’Agustí Centelles

  1. La memòria d’Agustí Centelles i Ossó segueix viva a través del més ampli reconeixement i present al Pavelló de la República amb aquests contactes que el mateix positiu, per garantir el reconeixement de la seva obra.

    És una gran satisfacció per a tots els fills i néts d’Agustí Centelles ser present en els fons del Pavelló de la República.

    Agustí Centelles i Ossó segueix viu, les seves imatges i els projectes de màxima difusió, la recerca en fototeques i fons documentals ens permet dia a dia reconèixer el seu prestigi i el seu compromís com el fotoperiodista lleial.

    M'agrada

  2. Moltes gràcies pel teu comentari i també per la vostra visita a la biblioteca, ens agrada estar en contacte amb els nostres usuaris!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.