Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Les Festes de la Mercè

Deixa un comentari

Ens apropem al dia 24 de setembre, festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, i la ciutat de Barcelona celebra la seva Festa Major que concentra gran nombre d’activitats de tot tipus, per a tots els gustos i per a totes les edats!

L’any 1687 Barcelona  va patir una plaga de llagosta que va finalitzar poc després que la ciutat s’encomanés a la Mare de Déu de la Mercè. El Consell de la Ciutat la va nomenar patrona de la ciutat, però no fou fins dos segles més tard, quan el Papa Pius IX ho va ratificar, que es van començar a celebrar festes en el seu honor durant el mes de setembre.

A principis de segle XX aquestes festes van assolir un impuls definitiu gràcies a la figura de Francesc Cambó, principal dinamitzador. Durant la Guerra Civil i el Franquisme van perdre volada, i amb l’arribada de la democràcia es va anar recuperant l’esperit festiu fins que avui dia podem dir que es troben en un moment de màxim esplendor. Centenars d’activitats omplen els carrers de la ciutat (concerts, castellers,  correfoc, piromusical…)

El pregó, normalment a càrrec d’algun personatge il·lustre de la ciutat i el cartell també són dos elements representatius de la festa.

Al CRAI Biblioteca Pavelló de la República volem sumar-nos a la celebració de les festes mostrant-vos una sèrie de cartells d’època franquista, editats entre els anys 1952 i 1974, que pertanyen al nostre fons d’arxiu. Els hem publicat al nostre Pinterest. Esperem que us agradin!

Bona Festa Major a tothom!

merce_pinterest

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.