Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Projecte: “Devuélveme la voz”

Deixa un comentari

Us presentem el projecte “Devuélveme la voz” de la Universitat d’Alacant. L’objectiu d’aquest projecte és difondre els continguts sonors de les emissores que, a l’exili o de manera encoberta a Espanya, van defensar la democràcia enfront del franquisme. 

L’origen del projecte és la donació que va fer el senyor Julián Antonio Ramírez l’any1999 a la Universitat d’Alacant de l’arxiu sonor de Ràdio París, l’emissora en espanyol de la radiodifusió francesa, una col·lecció integrada per 800 cintes aproximadament. Des de llavors, la Universitat d’Alacant ha treballat en la restauració, digitalització, catalogació i indexació d’aquests materials per transformar-los en aquest portal que recupera la paraula a l’exili.

La importància d’aquest projecte rau en la necessitat de desenvolupar un arxiu sonor radiofònic i un portal temàtic que siguin lloc de referència en un doble sentit divulgatiu i investigador, en sentit ampli i multidisciplinari, ja que aquests fons radiofònics, inèdits fins al moment, resulten de vital importància per a la recuperació de la història i la memòria del país.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.